Відновлюється "велика приватизація": на продаж підуть перші 5 об’єктів, включаючи готель "Україна" в Києві й активи, що належали підсанкційним особам

В Україні оголошено перші 5 об’єктів, які підуть на продаж в рамках нової "великої приватизації". Про це повідомив голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у Телеграм 26 липня.

"В Україні відновлюється "велика приватизація". Оголошено перші 5 об’єктів, які підуть на продаж", - написав Гетманцев.

Уточнюється, що це два об’єкти, які раніше перебували у державній власності:

- готель "Україна" на Майдані Незалежності (аукціон відбудеться 18 вересня, стартова ціна 1,05 млрд грн);

- найбільший виробник з видобування та збагачення титанових руд "Об’єднана гірничо-хімічна компанія" (аукціон 9 жовтня, стартова ціна 3,9 млрд грн.).

"Ще три об’єкти - це продаж активів, що належали підсанкційним особам і за рішенням ВАКС передані у власність держави", - повідомляє Гетманцев.

Це провідний виробник газобетонних виробів ТОВ "Аерок", розробник титанового та цирконієвого родовища ТОВ "Демурінський ГЗК" та ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь" - компанія-власник одного з найбільших ТРЦ Києва "Ocean Plaza".

Уточнюється, що кошти від продажу перших двох об’єктів надійдуть до державного бюджету України, а від решти трьох - у Фонд ліквідації наслідків збройної агресії.

Як зазначається в повідомленні, приватизація відбуватиметься онлайн на платформі "Прозорро.Продажі".

"Це дозволить бажаючим контролювати процес, і, сподіваюся, зміцнить довіру до результату (пам’ятаємо, що раніше нерідко історії "великої приватизації" закінчувались гучними звинуваченнями у "договорняках" – починаючи від ціни та умов продажу до вимог до інвестора)", - підкреслив Гетманцев.

Раніше "ОстроВ" писав про приватизацію-2024, яка передбачає продаж стратегічних підприємств і компаній, що належать державі.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті