Від початку повномасштабної війни в Україні зафіксовано майже 19 тис переїздів бізнесу з одного регіону в інший

Від початку повномасштабної війни в Україні було зафіксовано 18 944 переїзди бізнесу з одного регіону в інший станом на 18 березня 2024 року. Відповідну статистику опублікував моніторинговий сервіс "Опендатабот" 28 березня. 

"18 944 переїзди бізнесу з одного регіону в інший було зафіксовано в Україні від початку повномасштабної війни. Найчастіше переїжджають компанії у сфері оптової торгівлі - 39,4% від загальної кількості. Також до топу увійшли компанії у сфері будівництва та нерухомості - 6% та 4,4% відповідно", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 173 компанії переїхали, але згодом знову повернулися до свого першого регіону. Найчастіше бізнес повертався до Києва - 59 компаній. 

"Проте 626 підприєств вже неодноразово переїжджали, але так і не повернулись до свого рідного місця реєстрації", - підкреслюється в повідомленні.

Підкреслюється, що наразі найпопулярніший маршрут для переїзду бізнесу - з Києва до Київської області: цей шлях обрала 981 компанія.

Раніше "Опендатабот" підкреслював, що в такій статистиці мова йде саме про місце реєстрації, а не про фактичне місце діяльності. 

Як писав "ОстроВ", бізнес продовжують реєструвати й перереєстровувати навіть у релокованих податкових органів окупованих регіонів. Наприклад, остання статистика "Опендатабот" свідчить, що 19 підприємств перевели в релоковані податкові органи Луганської області, яка практично повністю є окупованою (всі без винятку податкові органи області працюють у релокації. - "ОстроВ"). У той же час переселенці-підприємці - джерела "ОстроВа" стверджують, що краще цього уникати. За їхніми словами, значно зручніше працювати, зареєструвавшись у тих податкових органах, які фізично розташовані в неокупованих регіонах України й мають відповідні назви. А якщо ти був зареєстрований на тій території, яка опинилась в окупації, радять перереєструватись.

Про ці та інші аспекти ведення підприємницької діяльності переселенцями йдеться у матеріалі "ОстроВа" "Бери й роби!" Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці" від 27 березня

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті