Від початку повномасштабного вторгнення з Донеччини евакуювали 1,345 млн цивільних

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну з території Донецької області, яка контролюється українською владою, евакуювали 1,345 млн цивільних людей. Про це повідомив начальник відділу оперативно-чергової служби, зв'язку, оповіщення та інформування населення департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОВА Дмитро Петлін, передає  Укрінформ.

"Загалом, починаючи з початку повномасштабного вторгнення, а евакуація у нас почалася 26 лютого, на 1 листопада цього року силами органів усіх рівнів влади, добровольчих формувань, волонтерів, а також самостійного виїзду, з області вже евакуювалося майже 1 345 000 цивільних осіб, з них близько 161 750 дітей та близько 41 800 осіб з інвалідністю. На тепер на підконтрольній українській владі територіях залишається близько 522 000 осіб", - сказав Петлін.

Він нагадав, що наразі евакуація з Донеччини проводиться з міста Покровськ евакуаційним потягом до Житомирської області.

Відповідаючи на питання  про те, які труднощі виникають при евакуації людей, посадовець сказав, що основним є те, що люди не бажають виїжджати, і їх доводиться умовляти.

"Зараз є ті труднощі, які були й раніше - це немає бажання великого у людей, надто в тих районах, де загострення є і йдуть активні бойові дії. Людей до останнього часу доводиться умовляти. Ось до Авдіївки під обстрілами, ризикуючи життям їдуть наші співробітники ДСНС і поліції. Жителі не дуже розуміють, що це потрібно було робити раніше, коли загострень не було. Це найбільша складність", - зауважив Петлін.

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами російських військ, щодня ворог убиває і травмує цивільних мешканців та руйнує інфраструктурні об’єкти.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті