Верещук у Вашингтоні: "У політичного та військового керівництва України немає жодних розбіжностей"

У політичного та військового керівництва України немає жодних розбіжностей щодо того, як вести війну та повертати тимчасово окуповані росією території. Про це в інтервʼю "Голосу Америки" у Вашингтоні заявила віцепремʼєрка України, міністерка з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

“Я не бачу жодних розбіжностей. Хоча я розумію, звідки беруться такі розмови. Росії дуже вигідно використовувати будь-який політичний підтекст, контекст, натяк, акцент, букву навіть - аби вкинути кістку розбрату”, - сказала Верещук.

За її словами, розуміння у політичного та військового керівництва України є також і на неформальному рівні.

“Я не знаю, чи це правильно, але я це скажу. Нещодавно був день народження в Андрія Борисовича Єрмака. В робочому порядку через декілька днів я прийшла привітати, і бачила там Валерія Федоровича Залужного, разом з командувачами. Вони абсолютно нормально спілкувались, вітали один одного. Бачила Володимира Олександровича [Зеленського], всіх бачила в одному гроні - людей, які поважають одне одного. Я чула їхні слова. І я не маю підстав не довіряти словам Валерія Федоровича, який говорив їх абсолютно відкрито, щиро - таким, яким він і є”, - розповіла Верещук.

“Я вважаю це зайвим обговорювати. Але тим не менш, вважаю за потрібне засвідчити: я сама це бачила, і буду ще раз і ще раз наполягати. Немає жодних конфліктів. Це все штучно створюване тло, бо так легше: розділяй і володарюй. Ми вже сто років тому це проходили. Ми двісті років тому це проходили. І в нас немає жодного права, ані морального, ані юридичного зрадити сьогодні український народ”, - додала віцепремʼєрка.

Як повідомлялося, у НАТО прокоментували напруженість і розбіжності між Зеленським і Залужним.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті