ВАКС залишив ексголову Верховного суду Князєва під вартою ще на два місяці

У Вищому антикорупційному суді 11 липня, розглядали клопотання про продовження строків тримання під вартою ексголові Верховного суду Всеволоду Князєву, якого підозрюють в отриманні неправомірної вигоди. Князєв залишиться в СІЗО до 8 вересня 2023 року, повідомляє "Суспільне"

Водночас суд залишив можливість внесення застави у 75 млн грн

На продовженні терміну арешту наполягали прокурори.

"Перший ризик — переховування від органів досудового розслідування. Цей головний ризик не змінився. Корупційний злочин, який інкримінується Князєву, відноситься до особливо тяжких", — зазначив на засіданні прокурор Олександр Омельченко. Він сказав, що Князєв може виїхати за кордон і має два паспорти для виїзду.

"Прошу суд задовольнити клопотання про продовження строку тримання під вартою щодо Всеволода Князєва строком на 60 днів і визначити альтернативний розмір застави 75 млн гривень", — заявив прокурор Олександр Омельченко.

Суд задовольнив клопотання сторони звинувачення про продовження строку тримання під вартою Князєва. Він залишатиметься у Київському СІЗО на 60 діб до 8 вересня 2023 року з можливістю внесення застави 75 мільйонів гривень.

Так само ВАКС продовжив запобіжний захід імовірному співучаснику Князєва Олегу Горецькому — утримання під вартою до 7 вересня із можливістю внесення застави у 80 млн грн.

Нагадаємо, правоохоронці затримали голову Верховного суду Всеволода Князєва, який попався на хабарі у 2,7 мільйона доларів.

Судді Верховного суду висловили недовіру голові суду Всеволоду Князєву, якого затримали на хабарі. 18 травня Вища рада правосуддя задовольнила подання САП про арешт Князєва.

 

 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті