В Україну з росії відвезли 104 засуджених, завербованих у ПВК "Вагнер" – росЗМІ

З виправної колонії ВК-2 у Рибінську (Ярославська область) в Україну забрали 104 засуджених, вербувати їх приїжджав власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин. Про це з посиланням на родича одного із ув'язнених повідомили росЗМІ 25 серпня.

"На територію табору в'їхав мікроавтобус, з якого вийшли люди у цивільному одязі. За словами мого родича, один із них представився "героєм росії", він був у футболці, на якій була медаль. На запитання засуджених "Як вас звуть?", сказав, щоб вони "в інтернеті подивились". Пізніше мій близький зрозумів, що це був Євген Пригожин, власник ПВК "Вагнер", – цитують ЗМІ своє джерело.

Уточнюється, що на цю першу зустріч, яка відбулася на початку серпня, привели всіх ув'язнених, окрім колишнього мера Рибінська Євгена Урлашова, який відбуває термін у цій ВК.

Наголошується, що спочатку бажання приєднатися до ПВК "Вагнер" висловили близько 300 осіб. Після кількох "співбесід" залишилося близько 160 осіб.

"Наприклад, вербувальники не брали людей, засуджених за статтями про сексуалізоване насильство, та людей, у кого в особистих справах не було паспорта", – сказано у повідомленні.

Приїхавши до колонії через два тижні, вербувальники відсіяли ще кілька десятків людей. Ті ж, кого відібрали для ПВК "Вагнер", того дня підписували прохання про помилування.

Уточнюється, що 23 серпня вербувальники приїхали втретє. "Зібрали 106 людей за списком з речами, привели до клубу. Там у них була бесіда", – розповідає родич ув'язненого ВК-2.

Підкреслюється, що вночі того ж дня 104 засуджені вивезли з колонії.

"Одного з учасників зустрічі з "героєм росії" не взяли, тому що він був п'яний, ще один в останній момент відмовився їхати", – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що російські ЗМІ підтвердили участь у війні проти України засуджених, які не відбули терміни покарання.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті