В Україні запустили програму електронного резидентства uResidency

Програма електронного резидентства uResidency почала працювати в Україні. Про це повідомило Мінцифри 27 вересня.

"Поповнюємо держбюджет і посилюємо цифровий бренд України — запустили програму електронного резидентства uResidency", - йдеться у повідомленні.

"Прибираємо кордони для підприємців та масштабуємо український підхід до ведення бізнесу на весь світ. Усі знають нашу Дію, тепер й іноземці відчують на собі переваги цифрових послуг у смартфоні, які вже давно доступні українцям. Із uResidency іноземці з будь-якої точки світу реєструватимуть бізнес в Україні та оформлюватимуть послуги онлайн — від подання заявки на отримання статусу е-резидента до сплати податків", - розповіли у Мінцифри. 

Зазначається, що про запуск uResidency Михайло Федоров оголосив на Lviv IT Arena, яку організовує Львівський IT Кластер, 

"Стати е-резидентом в Україні простіше, ніж відкрити бізнес у будь-якій країні світу. Менш ніж 10 хвилин потрібно, щоб заповнити заявку на статус в застосунку чи на порталі uResidency. Після швидкої перевірки в консульстві е-резидент отримує КЕП та відкриває ФОП. Згодом навіть не доведеться відвідувати консульство для верифікації. Далі вся взаємодія автоматична — від відкриття банківського рахунку до виведення грошей", - йдеться у повідомленні. 

Для е-резидентів пропонуємо найвигідніші та найзручніші умови для ведення бізнесу:

  • жодних витрат на бухгалтера — оформлювати податкову декларацію і сплачувати податки за вас буде банк
  • податок лише 5% від суми прибутку
  • реєстрація бізнесу онлайн через мобільний застосунок та вебпортал без поїздок до України.

У Мінцифри додали, що uResidency допоможе поповнювати держбюджет України через оподаткування е-резидентів, розвивати банківську сферу та залучати додаткові іноземні інвестиції. А також популяризуватимемо Україну як цифрову державу. 

Зараз програма доступна громадянам Індії, Пакистану, Таїланду та Словенії. Далі список країн розширюватиметься. 

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті