В Україні заборонили політичну партію "Наш край". Майно, кошти та інші активи партії будуть передані у власність держави

Партію "Наш край" заборонили в Україні. Про це повідомляє СБУ у Телеграм 20 червня.

"За матеріалами Служби безпеки Восьмий апеляційний адмінсуд задовольнив позов Мін’юсту про заборону політичної партії "Наш край", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що окремі екскерівники та функціонери цієї політсили причетні до проведення підривної діяльності проти України. Зокрема вони поширювали антиукраїнську пропаганду, закликали до насильницького повалення конституційного ладу, а деякі із функціонерів - перейшли на бік ворога і підтримали російську військову агресію. 

За матеріалами справи, загалом до співпраці з РФ причетні десятки представників регіональних осередків "Нашого краю". Більшість з них перебуває на тимчасово окупованих регіонах України, де займають різні "посади" в загарбницьких органах РФ (один з них - окупаційний "мер" Рубіжного на Луганщині Сергій Хортів, який саме від "Нашого краю" був обраним міським головою на останніх виборах до місцевих рад і перейшов на бік ворога після окупації міста.

"Наразі тривають комплексні заходи для притягнення кожного з них до відповідальності за злочини проти України. Відповідно до рішення суду майно, кошти та інші активи політичної партії "Наш край" будуть передані у власність держави. Раніше завдяки доказовій базі СБУ Восьмий апеляційний адмінсуд забезпечив позов Мін’юсту і заборонив банківським установам вчиняти будь-які дії з рахунками, які належать забороненій партії", - пише також СБУ. 

Загалом з початку повномасштабного вторгнення РФ за матеріалами СБУ в Україні заборонено 19 проросійських політичних партій.

Раніше повідомлялось, що Верховний суд остаточно заборонив "Партію Шарія".

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті