В Україні можливо забронювати близько 1,2 млн людей. Наразі "бронь" уже отримали близько 800 тисяч українців — Мінекономіки

В Україні загалом можливо забронювати близько 1,2 мільйона людей, водночас більшість із цієї кількості вже заброньовані. Про це розповів заступник міністра економіки Віталій Кіндратів в інтерв’ю Forbes.

За його словами, «бронь» уже отримали близько 800 тисяч українців, тож, за словами Кіндратіва, зараз «є певний запас».

Крім того, Міністерство економіки визнало критично важливими понад 700 підприємств, установ і організацій. Загальну кількість компаній ще підраховують. Статус критично важливого підприємство отримує на рік. 

Ті компанії, які отримали цей статус, можуть забронювати працівників від мобілізації. 100% своїх працівників можуть забронювати такі підприємства:

  • критично важливі для забезпечення потреб війська та військових підприємств;
  • паливо-енергетичного та оборонно-промислового комплексів;
  • ті, що займаються будівництвом фортифікаційних споруд або реалізують проєкти міжнародної технічної допомоги.

Нагадаємо, напередодні на порталі «Дія» запрацювало електронне бронювання для військовозобов’язаних. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті