В угрупованні військ "Хортиця" розповіли про ситуацію в Часовому Ярі

Російські війська не перетинали рубежі Часового Яру, станом на зараз у місті їх немає. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Хортиця" Назар Волошин в ефірі національного телемарафону  3 травня.

"Ворожої армії в місті немає, ворог не перетинав рубежі і кордони міста. Російська армія намагається обійти його по флангах через населені пункти Богданівка та Іванівське, активно штурмує ці селища, щоб взяти в лещата Часів Яр", - сказав речник.

Він зазначив, що противник не полишає спроб тиснути на Часів Яр, "виконуючи певні дедлайни". Сили оборони контролюють обстановку.

За словами Волошина, на цьому напрямку ворог завершує своє перегрупування, а неподалік Білогорівки заводить додаткові штурмові групи. Також штурмові групи переміщуються у районах Кліщіївки і Андріївки. Там ворог планує проводити штурмові дії в районі Іванівського.

Раніше повідомлялось, що ЗСУ активно контратакують за допомогою безпілотників на захід від Кремінної й покращили становище в районі Серебрянського лісництва в Луганській області.

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті