ЗСУ активно контратакують за допомогою безпілотників на захід від Кремінної й покращили становище в районі Серебрянського лісництва - ISW

Сили оборони України активно контратакують за допомогою широкої підтримки безпілотників на захід від Кремінної й покращили свої тактичні позиції у районі Серебрянського лісництва в Луганській області. Про це йдеться у звіті аналітиків Інститут вивчення війни (ISW) від 2 травня.

"Російські війська продовжували штурми вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна 2 травня, і, як повідомляється, українські війська нещодавно досягли успіхів на південь від Кремінної. Речник Групи військ "Українська Хортиця" підполковник Назар Волошин заявив, що останнім часом українські сили покращили свої тактичні позиції в районі Серебрянського лісництва (на південь від Кремінної)", - пишуть аналітики.

Також повідомляється, що українські сили активно контратакують за допомогою широкої підтримки безпілотників (FPV) на захід від Кремінної поблизу Ямполівки та Тернів. Бої також тривали на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки; на схід від Куп'янська біля Петропавлівки; на північний захід від Сватового поблизу Іванівки, Кислівки, Котлярівки, Берестового, Стельмахівки та Новоселівського; на захід від Сватового біля Копанок; на південний захід від Сватового поблизу Новоєгорівки, Греківки та Невського; на захід від Кремінної поблизу Тернів, Ямполівки та Торського; та на південь від Кремінної в районі Серебрянського лісництва та Білогорівки.

У звіті підкреслюється, що основною метою росії на зазначених напрямках залишається захоплення решти Луганської області та просування на захід до східної частини Харківської області та північної частини Донецької області.

Раніше повідомлялось, що ЗСУ покращили тактичне становище в районі Серебрянського лісництва на Луганщині.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті