У росії під виглядом навчань буде проводитися прихована мобілізація – експерт

В росії під виглядом військових навчань, які планується провести в період від 30 серпня до 5 вересня, спробують провести приховано мобілізацію. Про це розповів заступник директора Центру армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь в інтерв’ю ТСН.

"Ці стратегічні навчання проводяться кожного року. Я впевнений, що цього року під виглядом навчань в росії буде проводитися прихована мобілізація. Викликають на збори, можливо, навіть кілька десятків резервістів, щоб відпрацювати з ними елементи підготовки, після чого відправити їх на фронт", – наголосив Самусь.

Він також додав, що під час навчань росіяни, вірогідно, будуть відпрацьовувати військові елементи, отримані за досвідом війни в Україні.

"Але, я думаю, у них будуть проблеми з комплектуванням особового складу, бо ті військові частини зі східних регіонів Росії потрапили під роздачу від українських військ. Зокрема під час навчань армія РФ спробує поповнити втрати та відновити боєздатність", – зазначив експерт.

Раніше повідомлялось, що рашисти змінюють тактику мобілізації солдат для війни проти України.

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті