В російські родини вже передали близько 400 українських дітей

Росія депортувала від 260 тисяч до майже 700 тисяч неповнолітніх українців. Більша частина була переміщена з їхніми законними представниками. Про це розповіли під час презентації аналітичного звіту про депортацію громадян України в росію та Білорусь, - пише "УП".

За словами Катерини Рашевської, юристки Регіонального центру прав людини, росія, за різними даними, також департувала від 1,5 до 2,5 тисяч дітей-сиріт. Щонайменше 400 дітей вже стали членами російських родин. 

"Дітей депортували щонайменше до 57 регіонів Росії. Їхня географія абсолютно різна: Сахалін, Астрахань, Мурманськ, Дагестан", – розповіла Рашевська.

Вона додала, що метою таких дій РФ є геноцид українського народу та нації.


За інформацією російських джерел, понад 4 млн українців нині перебувають на території росії. Люди – переважно з Маріуполя та Херсона, депортовані під час повномасштабного вторгнення росії. До 24 лютого 2022 року депортація відбувалася на тимчасово окупованих територіях. 

"Депортація включає кілька етапів та воєнні злочини: катування, нелюдське поводження, фільтраційні табори, які передували депортації" – розповіла Альона Луньова, директорка з адвокації Центру прав людини ZMINA.

Як повідомлялося, вже ​455 дітей загинуло внаслідок збройної агресії РФ в Україні.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті