У зруйнованому Рубіжному мер-зрадник і сепаратистка Задирака організували "сепаратистський випускний". Для 23 дітей

У Рубіжному, яке окупанти обстрілювали з перших днів повномасштабних бойових дій і практично зруйнували, місцеві сепаратисти організували "випускний" для тих дев’яти- й одинадцятикласників, які залишились у місті, 13 липня. Про це повідомив журналіст Олексій Артюх у своєму Телеграм-каналі.

"Тим часом в окупованому Рубіжному "з розмахом" відгуляли випускний", – написав Артюх.

На фото, яке розмістив розмістив Артюх, можна нарахувати 23 випускники (одна дитина спробувала сховатись за іншими, але її голову все-таки видно).

Важко точно сказати, скільки учнів з Рубіжанської громади до початку повномасштабної війни планували почути цьогоріч останній дзвоник. Однак диспропорцію в кількості уявити легко. Станом на лютий 2022 року в Рубіжанській міській громаді (з селами сусідніх старостатів) працювало 10 закладів загальної середньої освіти. Про це свідчать дані державного "Реєстру суб'єктів освітньої діяльності".

У кожному такому закладі освіти працювали дев’яті класи, а в більшості з них і одинадцяті. Й іноді в одному такому класі навчалось більше дітей, ніж на цьому фото. Тобто, кількість випускників у громаді мала вимірюватись сотнями, як це було в попередні роки.

Що стосується організаторів заходу, через яких 23 юних рубіжанина й рубіжанки по суті позбавлені можливості отримати в цьому році документ про освіту українського зразка – це Неллі Акопівна Задирака й Сергій Іванович Хортів (див. фото).

Стосовно першої – це відома в регіоні сепаратистка, ім’я якої в Рубіжному практично стало "нарицательным". У 2014 році активно закликала земляків до сепаратизму, а коли з того нічого не вийшло, виїхала в окупований Луганськ і розвинула там бурхливу діяльність в якості "депутатки" й "чиновниці".

Цікава деталь: з 1998 до 2012 року Неллі Задирака чотири рази балотувалась до Верховної Ради Украиїни. Щоразу від комуністичної партії, і щоразу марно.

Неллі Акопівні невдовзі виповниться 73 роки. Попри парадоксальність, день її народження співпадає з Днем Незалежності України – 24 серпня.

Другий організатор "випускного" – одягнений у "піксель" від окупантів 56-річний Сергій Хортів, який станом на 24 лютого 2022 року був у громаді міським головою.

У перші дні повномасштабних бойових дій Сергій Хортів просто зник, на робочому місці помічений не був, на дзвінки не відповідав. У наступні дні, коли начальниця служби у справах дітей за допомогою Сєвєродонецької районної та Луганської обласної адміністрацій організовувала евакуацію найбільш вразливих мешканців громади, ризикуючи життям, він так само на роботі був відсутній.

З’явився Хортів у полі зору земляків 2 квітня, причому не в якості людини, готової вирішувати проблеми зруйнованого міста, а в якості персонажа "кадирівського відео" (див. скріншоти). На відео розповідав про те, якою "поганою" була українська влада (та сама, завдяки якій він отримував величезну зарплату та звання Заслуженого працівника освіти України), а також відверто гнобив земляка-активіста, який раніше насмілювався заперечувати йому як міському голові.

Згадане вище звання Заслуженого працівника освіти України отримав від держави, будучи директором одного з місцевих технікумів. Де, до речі, у числі інших предметів викладав і історію України.

Раніше "ОстроВ" повідомляв про те, що відбувалось у Рубіжному з початку повномасштабних бойових дій до середини березня – якраз у той період, коли Хортів зник з поля зору містян.

Також раніше повідомлялось про те, як війна й окупація Луганщини вплинули на можливість отримати професію.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті