В уряді РФ не приховують, що вивезли із Херсонської області кілька тисяч дітей на "відпочинок до таборів"

Віце-прем'єр-міністр РФ Марат Хуснуллін заявив, що російська окупаційна влада вивезла з Херсонської області кілька тисяч дітей, а загалом, за його словами, з регіону виїжджає близько 500 осіб на день. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Зазначається, що раніше призначена російським військами окупаційна влада Херсонської області закликала місцевих жителів виїхати до росії. Вони пов'язали це з "загрозою обстрілу". В останні кілька днів українські війська продовжують наступ у Херсонській області.

"На сьогоднішній день тривають постійні обстріли, це небезпечно. Тому було запропоновано спочатку дітям, - цитує Хуснулліна російське держагентство "РИА Новости". - У нас кілька тисяч дітей уже перебувають на території інших регіонів Росії, відпочивають у будинках відпочинку, дитячих таборах".

За словами Хуснулліна, російська влада також вивозить з Херсонщині інших жителів, яких доставляють "поки що до місць відпочинку, на бази, у проміжні місця". "Надалі, якщо вони захочуть жити і працювати в Росії, ми надаватимемо їм житло", - пообіцяв російський віце-прем'єр.

Напередодні окупаційна адміністрація Херсонської області закликала вирушити на кілька тижнів до Криму, Ростовської області та Краснодарського краю "дітей, батьків, старих".

Україна неодноразово звинувачувала владу росії в тому, що вони вивозять українських дітей, у тому числі з дитячих будинків, і згодом дають їм російське громадянство.

Москва також спростила процедуру усиновлення українських дітей, що викликало різку критику Києва та міжнародних організацій, які вбачають у подібній практиці спробу позбавити дітей української ідентичності, - зазначається у повідомленні.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті