У Польщі та Латвії визнали, що Україна прикрила їх собою від можливої агресії з боку РФ

Героїчна боротьба українського народу з російською агресією захистила Польщу та Латвію від потенційного вторгнення військ РФ на їхню територію. З такою заявою виступив генерал Збройних Сил Польщі Вальдемар Скшипчак у програмі "Студія Захід із Антином Борковським".

Генерал вважає, що росія не загрожує Європі, тому що Збройні сили України дали росіянам настільки потужну прочуханку, що окупанти бояться програти війну в Україні.

"Передовсім поставимо питання, чи Європі загрожує війна з Росією? На мою думку - ні. Оскільки українська армія так потужно шокувала й понищила російську армію, що росіяни зараз бояться ту війну з Україною програти. Отже, навіть не думають проте, щоб напасти на Польщу чи на Литву, бо не мають стільки війська і не мають сил, щоб із ким-небудь починати чергову авантюру. Тому зараз українці борються в ім’я всієї Європи", - зазначив Скшипчак.

Аналогічну думку висловив міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс. За його словами, Україна настільки послабила російську армію, що кремль наважиться розпочати нову агресію не раніше, ніж за два роки. Це дає Латвії час на підготовку своїх збройних сил.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті