У Польщі та Латвії визнали, що Україна прикрила їх собою від можливої агресії з боку РФ

Героїчна боротьба українського народу з російською агресією захистила Польщу та Латвію від потенційного вторгнення військ РФ на їхню територію. З такою заявою виступив генерал Збройних Сил Польщі Вальдемар Скшипчак у програмі "Студія Захід із Антином Борковським".

Генерал вважає, що росія не загрожує Європі, тому що Збройні сили України дали росіянам настільки потужну прочуханку, що окупанти бояться програти війну в Україні.

"Передовсім поставимо питання, чи Європі загрожує війна з Росією? На мою думку - ні. Оскільки українська армія так потужно шокувала й понищила російську армію, що росіяни зараз бояться ту війну з Україною програти. Отже, навіть не думають проте, щоб напасти на Польщу чи на Литву, бо не мають стільки війська і не мають сил, щоб із ким-небудь починати чергову авантюру. Тому зараз українці борються в ім’я всієї Європи", - зазначив Скшипчак.

Аналогічну думку висловив міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс. За його словами, Україна настільки послабила російську армію, що кремль наважиться розпочати нову агресію не раніше, ніж за два роки. Це дає Латвії час на підготовку своїх збройних сил.

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті