У Пентагоні заявили, що на передачу винищувачів Україні "підуть роки"

Питання про передачу Україні винищувачів четвертого покоління регулярно порушується на переговорах, але США поки що не можуть цього зробити. Про це на брифінгу заявив заступник глави Пентагону Коллі Каль, 25 серпня повідомляє "Європейська правда".

"Щодо майбутніх літаків, наприклад, літаків четвертого покоління, навіть якби ми надали їх зараз, вони б прибули через кілька років. Тому ми зосередилися на тому, що стосується їх винищувачів, що їм потрібно для підтримки поточних зусиль за утриманням на сході та можливо переходу в контрнаступ", - заявив речник.

Відповідно, пріоритетом для Штатів зараз є забезпечення нормального використання тих літаків, які вже є на озброєнні в України. Адаптація ракет HARM під винищувачі МіГ-29 – це один із кроків у рамках такої стратегії.

"Вони, звичайно, не були призначені для того, щоб стріляти з таких літаків - вони були призначені для наших літаків, але українці останніми тижнями дуже ефективно використовували ракети HARM, щоб знищити російські системи радіолокації", - зазначив Каль.

Водночас питання передачі винищувачів Україні вже перебуває на розгляді Об'єднаного штабу та Європейського командування. Такий крок американці розглядають як частину формування української армії у середньо- та довгостроковій перспективі.

Нагадаємо, що раніше у Пентагоні заявили – українська армія перейде на озброєння НАТО впродовж кількох років.

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті