В ОСУВ "Хортиця" розповіли, на яких напрямках фронту ворог посилив наступ

Ворог наразі посилив наступальні дії на Авдіївському, Куп'янському, Бахмутському напрямках, водночас спроба наступу окупантів у прикордонні Харківської області спрямована на підтягування українських сил на новий напрямок лінії фронту,. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Хортиця" підполковник Назар Волошин у коментарі "Інтерфакс-Україна".

"Ворог наразі посилив наступальні дії на авдіївському, куп'янському, бахмутському напрямках. Окупанти бачать, що не можуть досягти серйозного успіху також на півдні. Спроба наступу російських окупантів у прикордонні Харківської області спрямована на підтягування сил і резервів українських військ на новий напрямок лінії фронту, щоб ми не змогли посилити наші ресурси", - зазначив Волошин.

За його словами, на сьогодні є всі підстави вважати, що ми маємо справу з ворожою ІПСО, яка має намір посіяти паніку і перешкодити українському командуванню перекидати резерви на інші, "гарячіші" напрямки фронту на сході України.

"Широкомасштабного наступу на півночі Харківської області немає. Сили оборони спільно зі Збройними силами та різними військовими формуваннями контролюють ситуацію", - наголосили в ОСУВ "Хортиця".

Речник також розповів, що за п'ятницю, 10 травня, підрозділи Національної гвардії України, що діють у складі Сил оборони, під час спроби прориву ворога на Харківщині знищили групу російських окупантів, чотири БМП разом із особовим складом та вантажівку "Урал".

Як повідомлялося, третя штурмова бригада на Луганщині взяла у полон офіцерів 752-го полку РФ.

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті