В Одеській області розшукали трьох мобілізованих колишніх ув'язнених, які втекли з військової частини

В Одеській області розшукали трьох мобілізованих колишніх ув'язнених, які втекли з військової частини. Їх повернули назад. Про це в коментарі "Радіо Свобода" заявив в.о. начальника управління комунікацій оперативного командування "Південь" підполковника Олексій Міщенко.

За його словами, ексв'язні втекли з навчального центру, щоб використати цей час "на власний розсуд". Також він спростував чутки у ЗМІ про те, що чоловіки були озброєні.

"Вже 25 серпня їх було затримано і доставлено назад. Навіть не минуло доби, тому це не розцінюється як самовільне залишення частини, вони продовжують залишатися військовослужбовцями однієї з механізованих бригад", - зазначив Міщенко.

Він також додав, що у військовій частині пройде службова перевірка, винних притягнуть до відповідальності. Оскільки над військовослужбовцями є командир взводу, роти, підрозділи, який відповідає за особовий склад.

Раніше, 25 серпня видання "Думська" написало, що 24 серпня троє екс-в'язнів, які підписали контракт на службу в ЗСУ, втекли з полігону в Одеській області.

Журналісти стверджували, що вони нібито взяли з собою автомати Калашнікова під час втечі.

 

Статті

Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Всі статті