В МЗС розповіли про вивезення з ізраїльського міста пораненого українського хлопчика та розшук громадян, які вважались зниклими

З ізраїльського міста Сдерот вдалось вивезти українського хлопчика, який отримав поранення. Про це повідомили у зведенні оперативного штабу МЗС України щодо ситуації в Ізраїлі від 12:24 9 жовтня.

"Українські дипломати провели успішну рятувальну операцію - вивезли із міста Сдерот українського хлопчика, який отримав поранення під час нападу бойовиків. Нині він перебуває в безпечному місці під опікою посольства. Йому надано медичну та психологічну допомогу", - сказано в повідомлені.

Зазначається, що також вдалося розшукати п'ятьох громадян, які вважалися зниклими на півдні Ізраїлю. Водночас з'явилася інформація про можливу загибель інших двох українців поблизу Сектора Газа, її перевіряють.

"Загалом за минулу добу оперативний штаб МЗС України опрацював понад 200 звернень громадян. Фіксуємо масове скасування авіарейсів. Шукаємо рішення для допомоги нашим людям виїхати з країни", - пише відомство.

Крім того, українські дипломати отримали інформацію про можливу загибель українця в Секторі Газа. 

"Очікуємо офіційного підтвердження", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що Ізраїль поновив контроль над усіма населеними пунктами біля кордону з Сектором Газа.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті