В МЗС Польщі зробили заяву про доступ України до єдиного ринку ЄС

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що час доступу України до єдиного ринку ЄС повільно спливає. Про це сікорський сказав журналістам у латвії 27 березня, пише українська служба новин "Польського радіо".

"Коли путін заблокував український експорт через Чорне море, Україна тимчасово отримала доступ до єдиного ринку Європейського Союзу. Тепер, коли вона відновила доступ до моря, а отже, і до існуючих ринків, час цього привілею повільно минає", - сказав очільник МЗС Польщі.

На запитання журналістів, чого він очікує від польсько-українських міжурядових консультацій, Сікорський зазначив, що "...Польща стратегічно підтримує Україну в її європейських та євроатлантичних прагненнях і в її протистоянні російському імперіалізму, що не означає, що у двосторонніх відносинах немає проблем, як буває між сусідами і сусідами, які мають між собою багато історії".

"Ми всі знаємо, що є певні виклики у сфері сільського господарства та автомобільного транспорту, ми намагаємося вирішити це таким чином, щоб поляки усвідомлювали, що польські інтереси у безпеці, але що Україна може боротися далі", - сказав також польський міністр.

Раніше в МЗС Польщі заявили, що заморожені активи РФ краще витратити на оборону України, а не її відбудову.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті