У Мелітополі залишилося близько 60 тисяч мешканців - мер

Більше половини жителів окупованого Мелітополя змогли евакуюватись на підконтрольну Україні територію або за кордон. У місті залишилось до 60 тис. громадян. Про це повідомив мер міста Іван Федоров у ефірі телемарафону «Єдині новини» 7 листпада.



"Більше половини жителів Мелітополя евакуювались на підконтрольну Україні територію або за кордон. У місті залишилось до 60 тис мелітопольців", - сказав він. Натомість, за його словами, місто і район масово заселили окупанти з РФ - росіяни, чеченці, осетини тощо.

Також на сході від Мелітополя - на Херсонському напрямку - рашисти виселяють людей з будинків і будують оборонні укріплення.

Так, у селі Полянівка Мелітопольського району вони «попросили» жителів переїхати в інші населені пункти. Через сусідню Якимівку завезли до Полянівки бетонні плити, зняті з водного каналу. Й перетворюють навколишню територію на форпост.

Федоров додав, що окупанти захопили й інші села Мелітопольського району: заселились в порожні будинки й розставили військову техніку поруч з мирними жителями - у городах і дворах.

Як повідомлялося, гауляйтер тимчасово окупованої частини Запорізької області Євгеній Балицький та військові РФ створили комісію, яка проводить перепис державних, комунальних, приватних підприємств, будинків, квартир та авто.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті