У держвласність передано активи кремлівської бізнес-структури, якою управляли "ставленики" ОПЗЖ

За матеріалами Служби безпеки на користь держави передано мільйонні активи підконтрольної РФ енергокомпанії, якою в Україні управляли особи, наближені до керівництва забороненої партії ОПЗЖ. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 7 вересня.

"За даними слідства, підприємство входило до структури кремлівської промислово-фінансової групи "Роснефть" і займалось постачанням електроенергії", – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що при цьому частину одержаних прибутків переправляли в рф для фінансування бойових дій проти українських військ.

Підкреслюється, що в травні цього року в результаті слідчо-оперативних дій СБУ заблокувала роботу енергокомпанії. На її активи у розмірі понад 23 млн грн було накладено арешт.

Повідомляється, що наразі для подальшого спрямування арештованих коштів на оборону їх передано до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Уточнюється, що афілійована з ОПЗЖ комерційна структура отримувала фінансування від "Роснєфті" на ведення нафтопереробного бізнесу в Україні в інтересах РФ.

"Саме через підконтрольну енергокомпанію її російські бенефіціари здійснили блокування роботи Лисичанського НПЗ у 2013 році. Це в свою чергу призвело до різкого скорочення виробництва пального та створення його штучного дефіциту на українському ринку, – сказано в повідомленні. – У подальшому представники РФ використовували факт зупинки нафтопереробного заводу для розхитування внутрішньо-політичної обстановки в нашій державі".

Підкреслюється, що в межах кримінального провадження за фактом можливого вчинення злочинів за:

- ч. 4 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України);

- ч. 1 ст. 15, ч. 4 ст. 110-2;

- ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 110-2 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушень і притягнення до відповідальності винних осіб.

Раніше повідомлялось, що арештований у Вінниці бізнес російського олігарха вартістю понад 2 млрд грн передано в АРМА.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті