У Донецьку назріває бунт працівників комунальних служб

У Донецьку назріває бунт у комунальних службах: частину співробітників мобілізували на війну, а ті, хто залишився, скаржаться на нестерпні умови праці. Про це повідомляє Телеграм-канал "Можем объяснить".

Зазначається, що комунальні служби так званої "ДНР" мають гостру нестачу персоналу, співробітникам доводиться працювати на кількох посадах одночасно, намагаючись закрити штатні позиції. Про це каналу розповіла співробітниця однієї із таких служб. За її словами, така ситуація склалася через те, що більшу частину чоловіків забрали до російської армії і серед них уже є поранені та загиблі.

«Чоловіки "пашуть" за себе і за того, якого забрали воювати, на двох посадах. Оператори чистять котли, контролери - за вогнетривників. Ми з дівчатами перекриваємо суміжні посади. Вже просто набридло таке ставлення», – розповіла жінка.

Співрозмовниця додала, що у розмовах зі співробітниками керівництво комунальних підприємств просить "потерпіти" і відмовляється піднімати заробітну плату через збільшення навантажень. Нових працівників також не набирають. На деяких підприємствах співробітники між собою вже обговорюють питання можливого страйку. 

«Поки що нічого конкретного, але між собою вже говоримо про це», - зазначає співрозмовниця Телеграм-каналу.

Слова жінки підтверджують коментарі людей у пабліках Донецька. Люди активно скаржаться на незадовільну роботу комунальних служб, але у коментарях зауважують, що багатьох працівників мобілізували та працювати нікому.

Як повідомлялося, окупанти на Донеччині посилюють примусову мобілізацію.

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті