В деокуповані села Луганщини планували заїхати з гумвантажем 13 жовтня, але через обстріли це не вдалось – Гайдай

Обласна влада була готова зайти в деякі деокуповані села Луганської області та завезти в них гуманітарний вантаж вранці 13 жовтня, але через щільні обстріли з боку рашистів військові скасували цю поїздку. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі "Укрінформу" 13 жовтня.

"Буквально сьогодні вранці ми мали заїхати мікроавтобусами в деякі з цих населених пунктів з гуманітарними вантажами, але військові зателефонували й призупинили цю поїздку", – сказав Гайдай.

Він уточнив, що у звільнені села планується в першу чергу завезти медикаменти, набори продуктів харчування, теплі речі, буржуйки тощо.

Підкреслюється, що у звільнених населених пунктах Луганщини (це сім сіл Сватівського району) людей небагато, але вони є.

"Це жителі Луганської області", – зауважив Гайдай.

Він повідомив, що вільного доступу до звільнених сіл наразі немає, окупанти продовжують їх обстрілювати із танків та артилерії.

"Як тільки обстріли стануть менш щільними, ми одразу зайдемо в ці населені пункти", – сказав голова ОВА.

Раніше повідомлялось, що на Луганщині рашисти намагаються вибудувати багатошарову лінію оборони, ЗСУ просуваються вперед.

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті