У Бундесвері підтримали ідею Шольца про "залізний купол" над Європою

Командувач повітряних сил Німеччини генерал-лейтенант Інґо Ґерхарц 29 серпня підтримав пропозицію канцлера Олафа Шольца про створення загальноєвропейської системи протиповітряної оборони. Про це повідомляє видання Bild.

"Особливо в галузі протиповітряної оборони та наземної підтримки ППО європейцям, безумовно, є сенс об'єднати свої сили", - сказав генерал-лейтенант Ґерхарц.

Відомо, що йдеться про купівлю ізраїльської системи протиракетної оборони Arrow 3; вона може бути введена в експлуатацію вже 2025 року.

Нагадаємо, канцлер Німеччини заявив, що має намір створити загальноєвропейську систему ППО у відповідь на війну росії проти України, тому що досі ЄС був беззахисний перед можливими атаками противника.

За його словами, роблячи вибір на користь загальноєвропейської системи ППО, Німеччина зможе захистити своїх європейських сусідів.

Як повідомлялось раніше, Берлін купить для ЗСУ сучасну систему ППО.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті