В армії РФ різко зросла кількість кримінальних проваджень за фактами хабарництва: багато охочих покинути службу

В РФ різко зросла кількість зареєстрованих кримінальних проваджень за фактами хабарництва в армії. Про це повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України у Телеграм 1 серпня.

"В армії держави-агресора росії загострюються проблеми з особовим складом: кількість охочих покинути службу та уникнути смерті у розв’язаній проти України війні зростає. Про це, зокрема, свідчить різкий спалах зареєстрованих кримінальних проваджень за фактами хабарництва у російській армії", - сказано в повідомленні.

Зокрема, у південному військовому окрузі ЗС РФ за 5 місяців 2024 року кількість відкритих кримінальних справ за незаконне звільнення зі служби за станом здоров’я та надання незаконних відпусток зросла втричі.  

Зазначається, що майже половина таких проваджень розслідується щодо окупантів 8-ї загальновійськової армії ЗС РФ. Ще 36% припадає на 58-му загальновійськову армію держави-агресора, командувача якої навесні цього року заарештували за підозрою у корупції. 

Понад сто проваджень, відкритих проти посадових осіб військових частин південного військового округу ЗС РФ, стосуються  хабарництва за надання відпустки із зони бойових дій. Серед них: 

 - 38 справ щодо військовослужбовців 102 мотострілецького  полку (веде бойові дії в районі Часового Яру); 

- 35 справ щодо 71-го мотострілецького полку (перебуває на кордоні з Сумською областю); 

- 33 справи щодо 49-ї бригади 49-ї армії.  

У межах ще 43 проваджень розслідують факти отримання хабарів за визнання російських окупантів обмежено придатними.  

"ГУР МО України акцентує: рівень корупції у російській армії завжди був високим, утім раніше на подібні випадки хабарництва не звертали уваги. Фіксація відповідних епізодів у вигляді кримінальних справ може свідчити про зростання рівня деморалізації особового складу окупаційних сил та загрозливу для москви тенденцію втечі з російської армії будь-якими способами", - йдеться також у повідомленні української військової розвідки.

Раніше повідомлялось, що на окупованій Луганщині розшукують найманців з Непалу, які масово дезертирують з російської армії.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті