Уряд виділив 277 мільйонів на безоплатне розміщення ВПО у закладах

Уряд виділив понад 277 млн гривень на компенсації за спожиті комунальні послуги під час безоплатного перебування внутрішньо переміщених осіб у приміщеннях об’єктів державної, комунальної та приватної власності. Про це повідомили в офіційному телеграм-каналі Мінреінтеграції 1 вересня.

"Документом передбачено виділення відповідним закладам із резервного фонду державного бюджету понад 277,7 млн гривень для покриття витрат на комунальні послуги за січень-квітень 2023 року", - зазначається у повідомленні.

Більше частину, а саме 238,2 млн гривень, спрямовано комунальним закладам, державним закладам освіти, що передані на фінансування з місцевих бюджетів, і закладам спільної власності територіальних громад області та району, що перебувають в управлінні обласних та районних рад.

Іншу частину грошей буде спрямовано державним закладам, що належать до сфери управління Міненерго, МОЗ, МКІП, Мінсоцполітики та МВС, а також закладам освіти державної та приватної форми власності та приватним закладам.

Раніше у Мінреінтеграції пояснили встановлені вимоги до місць тимчасового проживання переселенців.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті