Уряд Сполучених Штатів продовжить підтримку Луганської області за програмою ERA на $325 млн

Американський уряд продовжить підтримку Луганської області за програмою ERA на $325 млн. Про це повідомив начальни Луганської ОВА Артем Лисогор за підсумками зустрічі з керівником проєкту USAID "Економічна підтримка Східної України" (ERA) Тімоті Мадіганому Телеграм 4 жовтня. 

"Уряд США через агентство USAID продовжить підтримку Луганщини за програмою на $325 млн", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що програма ERA стартувала у 2018 та триватиме до 2026 року. Загальна сума інвестицій уряду США для підтримки Луганської області складе 325 млн доларів.

"Проєкт ERA став драйвером змін на Луганщині. Від початку його роботи реалізовано низку ініціатив, спрямованих на підтримку місцевого бізнесу, освіти, екології тощо. ...У знак подяки за багаторічну співпрацю, значний особистий внесок у соцекономічний та культурний розвиток Луганської області вручив Тімоті Мадігану Почесну відзнаку "За розвиток регіону" та пам’ятний коїн", - зазначив Лисогор. 

Уточнюється, що нині триває співпраця проєкту зі СНУ імені В. Даля, який відновив свою діяльність у Києві. Також обговорюється допомога у забезпеченні закладів електростанціями для роботи під час блекаутів та альтернативними джерелами енергії: можливість облаштування сонячними батареями місць тимчасового проживання ВПО.

Раніше повідомлялось, що завершується розробка проєкта двох мобільних телерадіостанцій для роботи в Луганській області після її деокупації, проєкти фінансує Фонд "Партнерство за сильну Україну".

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті