Уряд провів виїзне засідання на Донеччині: Міноборони доручили відзвітувати про фінансування будівництва фортифікацій

Міноборони має невідкладно поінформувати Уряд про фінансування будівництва фортифікаційних споруд згідно із затвердженим графіком на прфиронтових територіях.  Про це повідомляє прем'єр-міністр Денис Шмигаль в Телеграм 5 липня.

"Сьогодні засідання Уряду проводимо на Донеччині. Перебуваю тут з робочим візитом, щоб безпосередньо на місці вивчити проблематику регіону. Президент Володимир Зеленський чітко наголосив, що перебування міністрів та інших урядовців у прифронтових областях — це їхній прямий обов’язок. Протягом тижня міністри працювали в регіоні, аби вивчити проблемні питання. І вже маємо низку важливих рішень та відповідні доручення міністерствам і відомствам.  Для посилення обороноздатності та критичної логістики Уряд уже виділив майже 2,4 млрд грн на відновлення доріг прифронтових територій. Це важливо для потреб наших військових, для гуманітарних вантажів, для евакуації поранених", - заявив Денис Шмигаль

Він доручив Міноборони  невідкладно поінформувати Уряд про фінансування будівництва фортифікаційних споруд згідно із затвердженим графіком.

Також за його словами, Міноборони, Міненерго та іншим міністерствам і відомствам доручено опрацювати питання обліку та розрахунків за спожиту електроенергію військовими формуваннями на Донеччині. Те саме буде стосуватися й інших прифронтових областей.

"Ще один важливий напрям — ветеранська політика. Сьогодні Уряд визначив механізм надання субвенції з держбюджету на місця для фінансування роботи «помічників ветерана». Загалом на цей проєкт закладено 3,2 млрд грн державних коштів", - доав прем'єр-міністр.

Статті

Донбас
07.07.2024
17:38

Як "бойові буряти" з приазовськими греками навіки побраталися. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня допитливі читачі могли за пафосними заголовками публікацій ЗМІ окупованого Донбасу побачити реальну картину "поліпшення життя" в "народних республіках". Для цього навіть не треба було вчитися езопової мови або читати між рядків....
Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Всі статті