Уряд Канади надасть Україні кредитну допомогу на 400 млн канадських доларів

Україна отримає 400 млн канадських доларів пільгового фінансування від Уряду Канади, відповідну угоду з урядом Канади підписав Міністр фінансів України Сергій Марченко 11 жовтня. Про це повідомили на сайті Мінфіну 11 жовтня.

"Україна отримає 400 млн канадських доларів пільгового фінансування від Уряду Канади. Сьогодні, 11 жовтня Міністр фінансів України Сергій Марченко підписав Четверту додаткову угоду з Урядом Канади щодо додаткового кредиту в обсязі 400 млн канадських доларів (майже 300 млн доларів США). Кошти буде залучено через Адміністративний рахунок МВФ", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що фінансування в рамках укладеної Угоди буде спрямоване на забезпечення пріоритетних видатків Державного бюджету України.

"Канада є одним із лідерів у підтримці України та стратегічним партнером, який надає значну допомогу з перших днів повномасштабного вторгнення. Пряма бюджетна підтримка з лютого 2022 року сягає понад 5 млрд доларів США. Вдячний Уряду та громадянам Канади за солідарність з Україною та вкрай важливий внесок у стабільність фінансової системи України", - цитуюься в повідомленні слова Марченка.

Як повідомляє Мінфін, додатковий кредит надається на строк 10 років, процентна ставка – 1,5% річних. Пільговий період становить 4,5 роки від дати надходження коштів. Очікується, що кошти найближчим часом надійдуть до загального фонду державного бюджету. 

Раніше Шольц заявив, що Німеччина надала Україні новий військовий пакет на суму €600 млн, та анонсував наступну допомогу від кількох країн.

Статті

Країна
11.10.2024
13:38

Бюджет-2025: стеля можливостей

Соціальні виплати наступного року не підвищуватимуться (за винятком пенсій), воєнні витрати також залишаться на нинішньому рівні. Такими є головні особливості проєкту держбюджету-2025
Світ
10.10.2024
16:00

“Путін буде робити ставку на те, що зможе нав’язати мир на своїх умовах”. Огляд західних медіа

"Російські війська здобували територію в серпні та вересні темпами, небаченими з 2022 року, заявив Пасі Паройнен, аналітик Black Bird Group..."
Донецьк
09.10.2024
21:00

Остання фортеця вуглепрому на Донеччині. Чому люди залишаються працювати попри небезпеку

Шахтоуправління «Покровське» – єдине вугільне підприємство, яке зараз працює у Донецькій області. До війни кількість працівників тут складала близько 10 000 людей, а видобуток вугілля на рік – до 8 мільйонів тон.
Всі статті