Умєров обговорив із міністром оборони Латвії посилення Коаліції дронів

Міністр оборони України Рустем Умєров повідомив, що зустрівся з латвійською делегацією на чолі з міністром оборони Андрісом Спрудсом. Про це Умєров повідомив у Фейсбук.

«Разом із командою поінформували латвійських колег про останні події на фронті та процес обладнання фортифікаційних споруд.  Обговорили шляхи подальшого посилення нашого потужного партнерства», - написав він.

У Міноборони наголошують, що поточного року Латвія надасть Україні військову підтримку на суму близько 112 млн євро і надалі надаватиме оборонну допомогу на рівні 0.25% від свого ВВП щорічно.

Зазначається, що важливою темою зустрічі стало зміцнення Коаліції дронів, де Латвія відіграє одну з провідних ролей.

«У рамках цієї міжнародної коаліції триває процес передачі Силам оборони безпілотників латвійського виробництва. Загалом Латвія надасть Україні кілька тисяч дронів для відбиття широкомасштабної російської агресії. Обговорили наступні кроки для посилення Коаліції, яка вже об'єднала майже два десятки країн», - заявив Умеров. 

Зі свого боку латвійський чиновник Спрудс висловив готовність працювати з іншими країнами для залучення їх до Коаліції та аналогічних ініціатив на підтримку України.

Нагадаємо, у квітні поточного року уряд Латвії вирішив відправити Україні першу партію безпілотників в межах "коаліції дронів".

Як повідомлялося, союзники України створили фонд коаліції дронів у 45 млн євро. 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті