Умєров обговорив із міністром оборони Латвії посилення Коаліції дронів

Міністр оборони України Рустем Умєров повідомив, що зустрівся з латвійською делегацією на чолі з міністром оборони Андрісом Спрудсом. Про це Умєров повідомив у Фейсбук.

«Разом із командою поінформували латвійських колег про останні події на фронті та процес обладнання фортифікаційних споруд.  Обговорили шляхи подальшого посилення нашого потужного партнерства», - написав він.

У Міноборони наголошують, що поточного року Латвія надасть Україні військову підтримку на суму близько 112 млн євро і надалі надаватиме оборонну допомогу на рівні 0.25% від свого ВВП щорічно.

Зазначається, що важливою темою зустрічі стало зміцнення Коаліції дронів, де Латвія відіграє одну з провідних ролей.

«У рамках цієї міжнародної коаліції триває процес передачі Силам оборони безпілотників латвійського виробництва. Загалом Латвія надасть Україні кілька тисяч дронів для відбиття широкомасштабної російської агресії. Обговорили наступні кроки для посилення Коаліції, яка вже об'єднала майже два десятки країн», - заявив Умеров. 

Зі свого боку латвійський чиновник Спрудс висловив готовність працювати з іншими країнами для залучення їх до Коаліції та аналогічних ініціатив на підтримку України.

Нагадаємо, у квітні поточного року уряд Латвії вирішив відправити Україні першу партію безпілотників в межах "коаліції дронів".

Як повідомлялося, союзники України створили фонд коаліції дронів у 45 млн євро. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті