Умєров анонсував гарні новини щодо далекобійної зброї після розмови з міністром оборони Британії

Міністр оборони України Рустем Умєров обговорив із міністром оборони Великої Британії Джоном Гілі в Лондоні подальші кроки для підтримки Сил оборони України - "як зараз, так і в майбутньому". Про це він повідомив у Фейсбук 10 жовтня. 

"До кінця року на фронті зʼявиться більше артилерійських систем AS-90. Також маємо добрі новини щодо далекобійної зброї та роботизованих систем - ворог відчує це на полі бою. Британія також активно працює над тренуванням та укомплектуванням наших бригад стратегічного резерву", - написав Умєров.

Також він поінформував, що вони з британським колегою домовилися разом опрацювати список першочергових потреб, профінансованих за рахунок заморожених російських активів.

"Ключове питання — інвестиції в українську оборонну промисловість. Британія вже залучена у виробництво, але наше завдання — розширити ці можливості та наростити виробництво в ОПК. Окремо поінформував британського колегу про План перемоги президента Володимира Зеленського, зокрема в частині оборони", - зазначив Умєров.

Також він наголосив, що "Велика Британія діє на випередження, забезпечуючи наших воїнів необхідними боєприпасами: артилерійські, мінометні, ППО, протитанкові міни. Це приклад для інших партнерів, адже своєчасні поставки дозволяють ефективніше нищити ворога".

Як повідомлялося, міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок підтримує ідею поставок Україні Заходом далекобійних ракет для самооборони, навіть з огляду на те, що канцлер ФРН Олаф Шольц займає з цього питання іншу позицію.

Статті

Світ
10.10.2024
16:00

“Путін буде робити ставку на те, що зможе нав’язати мир на своїх умовах”. Огляд західних медіа

"Російські війська здобували територію в серпні та вересні темпами, небаченими з 2022 року, заявив Пасі Паройнен, аналітик Black Bird Group..."
Донецьк
09.10.2024
21:00

Остання фортеця вуглепрому на Донеччині. Чому люди залишаються працювати попри небезпеку

Шахтоуправління «Покровське» – єдине вугільне підприємство, яке зараз працює у Донецькій області. До війни кількість працівників тут складала близько 10 000 людей, а видобуток вугілля на рік – до 8 мільйонів тон.
Світ
09.10.2024
11:20

«Росії заморожування конфлікту абсолютно не потрібне». Російські ЗМІ про Україну

"Для Росії заморожування конфлікту «тут і зараз», в умовах, коли шальки терезів дедалі виразніше схиляються на нашу користь, не лише абсолютно не потрібне, а й навіть було б згубним у стратегічному плані"
Всі статті