Умєров заявив, що Україна на 80% залежна від допомоги партнерів

Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що Україна на 80% залежна від допомоги партнерів. Про це він повідомив в інтерв’ю Lb.ua.

Як зазначив міністр, щодо постачання озброєння та військової техніки його колеги щодня спілкуються із представниками США, країн Європейського Союзу, НАТО й інших організацій. Йдеться про закупівлі, логістику та контракти.

За його словами, яка саме військова допомога потрібна, визначають з огляду на загрози від Росії.

«Тобто, наприклад, загроза з рф на сьогодні у нас — 250 бригад. І вони будуть підвищувати. В якому сенсі? Вони збільшують кількість авіаційних засобів, повітряних сил, ППО, штурмових. Ми кажемо, для цього потрібні сили й засоби. Ця війна буде коштувати стільки, скільки ворог буде витрачати на неї», — заявив Умєров. 

Нагадаємо, раніше Умєров заявив, що сьогодні кожен другий боєприпас на фронті вироблено в Україні. 

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті