Ультраправі на виборах до Національних зборів Франції посіли третє місце. Абсолютної більшості немає ні в кого

Жодна з партій або коаліцій у Франції не отримала абсолютної більшості на виборах до Національних зборів. Такі результати екзит-полів, - пишуть французькі ЗМІ.

За попередніми результатами, у другому турі виборів перемогла ліва коаліція "Новий народний фронт". Вона отримає від 172 до 192 мандатів із 577 Для отримання абсолютної більшості необхідно мати в Національних зборах 289 місць. 

Друге місце посіла коаліція нинішнього президента країни Емануеля Макрона "Разом за республіку" - вона отримає від 150 до 170 місць. Ультраправа партія "Національне об'єднання" Марі Ле Пен з 132-152 мандатами посіла третє місце. 

Як повідомлялося раніше, 9 червня Макрон після поразки його партії на виборах до Європарламенту ухвалив рішення про розпуск Національних зборів і проведення дострокових виборів. Проросійське ультраправе "Національне об'єднання" розраховувало на перемогу. Марі Ле Пен уже встигла заявити, що відкличе дозвіл Україні бити французькою зброєю по території РФ.  

 

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті