Укренерго запровадила аварійні відключення в усіх областях

Через російські обстріли енергооб'єктів режим аварійних відключень ввели по всій Україні. Про це повідомили в Укренерго 5 грудня.

"Через наслідки обстрілів частина електростанцій не зможе певний час працювати на повну потужність. У поєднанні з посиленням морозів в найближчу добу це зумовить збільшення дефіциту електроенергії в системі.

Для збереження балансу між виробництвом та споживанням електроенергії в усіх областях України буде запроваджено режим аварійних відключень. Першочергово електроенергія буде подаватись на об’єкти критичної інфраструктури: лікарні, водоканали, котельні", – йдеться у повідомленні.

В Укренерго додали, що через ракетні обстріли енергооб'єктів 5 грудня ситуація складна, але контрольована. Енергосистема України зберегла свою цілісність, і продовжує працювати синхронно з мережею континентальної Європи.

Ремонтні бригади НЕК "Укренерго" разом з колегами з обленерго та компаніями-виробниками електроенергії розпочали аварійно-відновлювальні роботи на енергооб’єктах Одеської та інших областей. Відтак диспетчери та інженери працюють над заживленням постраждалих регіонів за резервними схемами. Там, де це можливо, здійснюється підключення споживачів.

У період відсутності електроенергії українців просять подбати про себе та рідних, а також допомогти тим, хто потребує цього поряд.

Як раніше повідомлялося, споживання електроенергії у Києві у зв'язку з черговою російською ракетною атакою обмежено на 575 MB, проте тотальні відключення не передбачаються.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті