"Укренерго": сотні населених пунктів в Україні знеструмлені через негоду і з інших причин

В Україні через погодні умови на ранок 12 червня залишаються знеструмленими 237 населених пунктів у Житомирській, Київській, Сумській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській областях, також були вимкнення в Києві. Про це повідомили в «Укренерго».

«З інших причин без енергоживлення – 490 населених пунктів. Через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Полтавській, Харківській, Херсонській областях. З технологічних причин є знеструмлення у Миколаївській області», – йдеться в повідомленні.

В «Укренерго» нагадали, що 12 червня обленерго по всій території країни будуть застосовувати графіки погодинних відключень з 15:00 до 23:00.

За повідомленням, на 12 червня запланований імпорт електроенергії з п’яти країн: Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови.

Водночас у Міністерстві енергетики зазначили, що відключень не передбачено для підприємств критичної інфраструктури, а також підприємств, які імпортують 80% електроенергії для своїх потреб відповідно до урядової постанови.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті