Українські війська на півдні знищили позиції ППО та установку РЕБ окупантів

Українські військові минулої доби вдарили по розгортанню протиповітряної оборони окупантів у Херсонській області. Про це 16 жовтня у Facebook повідомляє Оперативне командування "Південь".

"Авіацією завдано за позиціями противника 13 уражень, зокрема по розгортанню протиповітряної оборони у Бериславському та Каховському районах, по зосередженням живої сили ворога та техніки – у Миколаївському та Баштанському районах", - повідомили українські військові.

Також на південному напрямку активно працювали ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ – загалом за добу вони виконали 426 вогневих завдань. В результаті цих ударів вдалося знищити 14 солдатів, 3 самохідні артилерійські установки, 1 гаубицю "Мста-Б" та 1 станцію радіоелектронної боротьби.

Також було підтверджено пошкодження восьми одиниць техніки. Серед них – 2 самохідні артустановки, гаубиця калібру 122 мм, танк та автобронетехніка. Остаточні втрати окупантів внаслідок цих ударів дорозвідуються.

"До вечора противник спробував запустити диверсійно-розвідувальну групу до 7 осіб у напрямку деокупованої Трифонівки. У стрілецькому бою, зазнавши втрат, відступив", - додали в ОК "Південь".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЗСУ уразили 23 райони зосередження озброєння та один гелікоптер.

Статті

Донецьк
18.10.2024
11:40

Можливості, які втрачені через війну. Як у Донецькій області відбувається земельна реформа

Попри наближення лінії фронту місцеві аграрії зібрали врожай та, навіть, посіяли озимі на тих ділянках, де це було можливо і в значно меншій кількості. Проте ворог неминуче просувається, захоплюючі все більше території області. Рано чи пізно треба...
Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Всі статті