Українські сили на напрямі Сватово-Кремінна впевнено просуваються вперед – Гайдай

Збройні сили України продовжують просування у Луганській області на напрямі Сватове – Кремінна. Про це 21 листопада в ефірі національного телемарафону заявив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Від Сватового до Кремінної наші захисники крок за кроком звільняють територію. Якщо взяти з боку Лисичанська, там де Білогорівка, то там оборонні дії. Туди ворог кинув величезні сили, щоб захопити Білогорівку. Окупанти її розглядають як плацдарм і спосіб захистити себе, щоб Лисичанськ не опинився в оточенні. Там дуже важко. Села за великим рахунком немає, жодного будинку не залишилося, все розбито на друзки. А на Сватово-Кремінному напрямку Збройні сили України повільно, але впевнено просуваються вперед", – сказав чиновник.

За його словами, наші воїни у рамках контрнаступу на Сватово-Кремінному напрямі вже звільнили понад 10 населених пунктів. Як приклад того, як росіяни стирають з лиця землі населені пункти, Гайдай навів нещодавно звільнену Макіївку, в якій не залишилося жодного цілого будинку.

Нагадаємо, раніше Гайдай уже повідомляв, що росіяни розглядають Білогорівку як плацдарм для подальшого настання.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті