Україна чекає від МАГАТЕ кроків щодо демілітаризації Запорізької АЕС – Зеленський

Україна очікує від Міжнародного агентства з атомної енергії потужних кроків щодо демілітаризації Запорізької АЕС після візиту на станцію. Про це 17 вересня в інтерв'ю Reuters заявив Володимир Зеленський.

"Загалом МАГАТЕ сказали, що головні принципи ядерної безпеки, тобто сім принципів, на яких базуються результати роботи МАГАТЕ, порушено РФ. Зараз вони зробили висновок, що потрібна повна демілітаризація. Ми очікуємо вже не лише на висновки, а й на потужні кроки від МАГАТЕ", - заявив президент.

Також Зеленський подякував місії Міжнародного агентства за візит на станцію та висновки про необхідність повної демілітаризації. Однак при цьому глава держави наголосив, що його засмутив недопуск на станцію журналістів.

За словами президента, дуже важливо, щоб ЗМІ побачили та показали російську техніку на території Запорізької АЕС, а також 500 бойовиків та результати російських обстрілів.

Нагадаємо, що у резолюції МАГАТЕ від росії вимагають звільнити Запорізьку АЕС.

Статті

Донбас
07.10.2024
09:53

Як із «ДНР» і «ЛНР» роблять «фабрику мрій». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Свого часу засновник радянської імперії Володимир Ленін заявив, що «з усіх мистецтв для нас найважливішим є кіно». Тож не дивно, що пропагандисти окупованого Донбасу та їхні кремлівські куратори сприйняли цю вказівку досить серйозно і вирішили...
Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Всі статті