Україна отримала німецькі системи ППО Iris-T - ЗМІ

Україна 11 жовтня отримала від Німеччини сучасні системи протиповітряної оборони. Про це повідомляє німецьке видання Spiegel, - пише "Суспільне".

Німеччина передала Україні першу з чотирьох обіцяних систем ППО типу Iris-t SLM.

За інформацією видання, передача відбулася недалеко від польсько-українського кордону.

"Таким чином, федеральний уряд виконує обіцянку, дану канцлером Німеччини Олафом Шольцом в Бундестазі на початку червня. Зовсім недавно міністр оборони Крістін Ламбрехт заявила, що поставка буде проведена найближчим часом. Спочатку передача була запланована на листопад", - пише видання.

Iris-T - найсучасніша зенітна система Німеччини. Її розробив німецький оборонний концерн Diehl Defence. Призначення системи - захист цивільного населення. Ракети ППО здатні вражати цілі на висоті до 20 кілометрів і відстані до 40 кілометрів. Україна отримає оборонну систему, якої поки немає у самої німецької армії, пише видання.

За словами канцлера Шольца, ця система може захистити великі міста від повітряних нальотів. Ще три системи Iris-T Україна отримає наступного року.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті