Українську молодь запрошують до участі в конкурсі короткого метру й розповісти про війну. Переможці отримають винагороду - тисячу доларів

Українська молодь має можливість взяти участь у конкурсі короткого метру від британської організації DO NOT LOOK AWAY, прийом робіт триває до 31 жовтня. Про це повідомили на сайті організації. 

"У DNLA наша місія - показати світові стійкість та силу духу українського народу через потужні історії, що надихають діяти. Конкурс короткого метру від DNLA - це унікальна можливість для будь-якого українця продемонструвати свою креативність та пристрасть за допомогою простого смартфона. Участь у конкурсі - це не лише просування неймовірних людей України, але й допомога нам в передачі цього повідомлення міжнародній аудиторії. Разом ми можемо показати світу, за що стоїть Україна - надію, рішучість і свободу", - зазначив голова DNLA Вінсент Гіллінгем.

Організатори пропонують учасникам конкурсу зосередитись на 5 наступних темах:

Герої серед нас. Показати українців, які власною працею роблять позитивні зміни вже сьогодні. Це може бути вчитель, медик, госпітальєр, волонтер. Будь-хто, хто працює заради країни та суспільства. У фільмі слід підкреслити стійкість та солідарність, що і визначає сучасну Україну.

Уроки надії. Основна ідея - освіта під час війни. Показати досвід шкіл та університетів, де навчаються українські майбутні лідери, підкреслити інноваційні методи навчання, які застосовуються під час повномасштабного вторгнення, та відіграють важливу роль у становлені нації.

Сила попри біль. Поділіться особистими історіями окремих людей, які подолали величезні виклики. Військових, внутрішньо переміщених осіб чи зусилля, які доклали до відбудови зруйнованих громад. Захопіть світ силою та рішучістю українців.

Глобальна допомога. Висвітлити роботу місцевих та міжнародних волонтерів, які допомагають Україні в боротьбі за незалежність. У цих фільмах варто підкреслити глобальну солідарність світової спільноти та її внесок у майбутнє України.

Об’єднані спортом. Фільми мають показати амбіції та наполегливість українських спортсменів

Вимоги до відео: необроблені кадри, без музичного оформлення, тривалістю 1-5 хвилин, які захоплюють своєю історією. Відео для соціальних мереж, знятіу форматі селфі або із залученням до зйомки друзів.

Призовий фонд складає 5 тисяч доларів, по тисячі переможцю у кожній категорії. Крім того, кращі фільми кожної з 5 категорій будуть професійно змонтовані лондонською кіностудією та транслюватимуться по всьому світу.

Надсилати відзняті матеріали необхідно надсилати на сайт організаторів конкурсу.

Переможців обиратиме конкурсна комісія від DO NOT LOOK AWAY, результати конкурсу будуть оголошені наприкінці листопада 2024 року.

Щоб поставити додаткові питання щодо правил участі в конкурсі, треба заповнити форму зворотнього зв'язку на тому ж сайті.

Раніше "ОстроВ" писав про картину "Космогонія" Петра Антипа: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті