Українські військові звільнили на Бахмутському напрямку вже 43 квадратних кілометри – Міноборони

Звільнена площа на Бахмутському напрямку в період контрнаступальних дій Сил оборони України загалом становить 43 квадратних кілометри. Про це в ефірі телемарафону 21 серпня повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, ворог і надалі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої.

"Щодо Бахмутського напрямку, де ворог намагається зупинити наш наступ, за минулий тиждень там звільнено 3 кв. км, а загалом на південному фланзі Бахмутського напрямку звільнено вже 43 кв. км", - сказала Маляр. 

Вона зазначила, що на північному фланзі цього напрямку російські загарбники намагаються вибити Збройні сили України з панівних висот, але їм це не вдається. На південному фланзі довкола Бахмута наші військові продовжують рух вперед, є певні просування.

Як повідомлялося, Сили оборони під час контрнаступальної операції звільнили від російських окупантів село Урожайне в Донецькій області. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті