Українські розвідники та бійці Сил спецоперацій підірвали залізницю в Бєлгородській області РФ

Бійці Головного управління розвідки (ГУР) та Сил спецоперацій (ССО) підірвали залізницю в Бєлгородській області РФ. Про це з посиланням на власні джерела в ГУР пише "Суспільне" 12 вересня.

"Внаслідок успішної операції пущено під укіс вантажний поїзд, що забезпечував логістичні потреби армії держави-агресора. Після вибуху залізничного полотна 11 вагонів і локомотив вантажного поїзда зійшли з рейок та перевернулись", - цитуються слова джерела.

Уточнюється, що в результаті спільної операції Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони та Сил спецоперацій (ССО) ЗСУ 10 вересня 2024 року у Бєлгородській області Росії було заміновано і підірвано залізничну ділянку "Старий Оскол - Валуйки". Внаслідок вибуху залізнична артерія паралізована, низку поїздів скасували.

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков 11 вересня заявив, що у Новооскольському міському окрузі Бєлгородської області зійшли з рейок локомотив і кілька вагонів вантажного поїзда.

Один з російських Телеграм-каналів повідомив, що вибух стався на перегоні Волоконівка - Новий Оскол увечері 10 вересня. За словами джерел, вантажний потяг, що прямував з Батайська до Старого Осколу, наїхав на вибуховий пристрій, закладений під рейкою. Внаслідок вибуху з колій зійшли електровоз та близько 10 порожніх вагонів (загалом у поїзді їх було 58). Через інцидент скасовано рух кількох електричок. Також кілька пасажирських поїздів було направлено в об'їзд даної ділянки колій.

Раніше повідомлялось, що розробник ядерних боєприпасів у Челябінській області РФ майже тиждень залишається без інтернету й звʼязку завдяки кіберфахівцям ГУР і українським хакерам.

Статті

Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Всі статті