Розробник ядерних боєприпасів у Челябінській області РФ майже тиждень залишається без інтернету й звʼязку завдяки кіберфахівцям ГУР і українським хакерам

Завдяки роботі кіберфахівців Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України і українським хакерам у Челябінській області РФ майже тиждень залишається без інтернету та звʼязку розробник ядерних боєприпасів. Про це повідомили в Телеграм-каналі ГУР 17 серпня.

"Кіберфахівці ГУР МОУ спільно з хакерською групою "ВО Team" продуктивно попрацювали під Челябінськом та паралізували роботу підприємства, яке розробляє ядерну зброю держави-агресора росії. Внаслідок успішної атаки на єдиного провайдера у місті Снєжинськ Челябінської області РФ - компанію "Вега" - виведено з ладу його 1173 комутатори та 10 серверів. Інформація на серверах "Веги" - знищена", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що без інтернету та послуг звʼязку майже тиждень залишається низка стратегічних підприємств міста. Серед них - "ВНИИТФ" (Всеросійський науково-дослідний інститут технічної фізики). Це російське підприємство-розробник ядерних боєприпасів, яке було підключене лише до провайдера "Вега". 

Вдала атака у кіберпросторі агресора дозволила отримати персональні дані працівників та масив інших документів вказаного заводу, який перебуває під санкціями. Здобута інформація, зокрема, дозволяє встановити механізми обходу санкцій та причетних до цього осіб. Наслідком кібероперації також стала загроза зриву держоборонзамовлення агресора, про що свідчать коментарі у місцевих пабліках снєжинска.

 "Кіберполювання на росії триває!" - йдеться також у повідомленні ГУР. 

Раніше повідомлялось, що кіберфахівці ГУР атакували Центральний банк РФ.

Статті

Світ
11.09.2024
19:13

Про далекобійні ракети, сучасні винищувачі, дипломатію і трибунал над Путіним і Лавровим. Огляд західних медіа

Західні союзники спочатку опираються закликам надати більш сучасне обладнання, тільки щоб погодитися на багато місяців пізніше. Такий перервний потік давав українським військовим менше часу на інтеграцію складного і потужного озброєння, залишивши...
Світ
11.09.2024
10:17

«Не потрібно радикально й однозначно заявляти про неможливість переговорів». Російські ЗМІ про Україну

Концентрація п'ятнадцятитисячного угруповання українських військ як головну мету розглядає зовсім не Білорусь, а, швидше за все, Росію. І насамперед територію Брянської області, в якій Київ може спробувати розіграти «курський сценарій».
Луганськ
09.09.2024
17:02

Правда і міф про російську гуманітарку. Луганський щоденник

Може, це жорстоко, але часто виходило, що допомогу отримував той, хто міг про неї написати та попросити, хто мав доступ до соціальних мереж, хто був наполегливий. Зрозуміло, що люди похилого віку до цієї категорії не належать.
Всі статті