Українські десантники показали, як зупинили спробу росіян просунутися біля Новомихайлівки на Донеччині

Російські військові намагалися у темний час просунутись до українських позицій біля Новомихайлівки. Одну з таких спроб зупинили бійці 79-ї окремої десантно-штурмової бригади, - пише Мілітарний.

"На цьому напряму на Донеччині російське командування вдається до випробування нових тактик. Окупанти зробили спробу штурмувати передові позиції десантників у нічний час під прикриттям туману. Повітряна розвідка українських десантників вчасно виявила наближення російської колони і по колоні завдали ударів", - йдеться у повідомленні.

«У підсумку ворог втратив чотири одиниці техніки і відступив», – розповіли українські військові.

Доїхати до українських позицій росіяни намагалися на танках, БМП-1 та переобладнаних бронетягачах МТ-ЛБ, які отримали відкрите десантне відділення.

На БМП-1 для прориву позицій встановили комплекс РП-377УВМ, який призначений для радіопридушення каналів радіоуправління мінно-вибуховими пристроями.

Пристрій формує широкосмугові сигнали перешкод, як у всій смузі робочих частот. Вони мають блокувати сигнали керування від «пускового пристрою» до виконавчого.

В українському Генштабі 6 листопада також підтвердили, що військові відбили атаки в районі Мар’їнки та Новомихайлівки.

Російське військове командування вже тривалий час не полишає спроб отримати контроль над території від Мар’їнки до Новомихайлівки.

Для цього на штурм відправляють бронегрупи, які часто зазнають втрат. Наприкінці жовтня українські десантники розбили російську бронетехніку, яка наступала на мар’їнському напрямку.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті