Українська прокуратура повідомила про підозру так званому "гендиректору медіахолдингу ДНР" Черкашину

Українською прокуратурою повідомлено про підозру так званому «генеральному директору медіахолдингу» на окупованій росіянами Донеччині. Про це 23 липня повідомляє Офіс Генпрокурора України.

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури жителю м. Макіївки заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України). За даними слідства, в липні 2023 року колишній керівник одного з окупаційних телеканалів прийняв пропозицію очолити так зване державне унітарне підприємство "республіканський медіахолдинг", якому підконтрольні 18 телекомпаній, радіо і друкованих видань. Ставши генеральним директором псевдовідомства, що підпорядковується "міністерству інформації днр", чоловік акцентує увагу редакторів медіаресурсів на розповсюдженні антиукраїнського контенту", - повідомляє українська прокуратура.

Зазначається, що за керівництва вказаного колаборанта місцеві «засоби масової інформації» й соцмережі публікують матеріали на підтримку рф та її збройних сил. Вони поширюють тези щодо геополітичних інтересів кремля.  Чоловіка оголошено у розшук. 

Як уточнило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк, йдеться про Миколу Черкашина. 

"Служба безпеки зібрала доказову базу на колаборанта Миколу Черкашина - керівника так званого "медіа-холдингу ДНР". На цій "посаді" він змінив зрадника Романа Беседіна, який очолював окупаційний інформресурс до липня 2023 року і отримав заочну підозру від слідчих СБУ".

Як повідомлялося, у "ДНР" хочуть загнати всі ЗМІ в "республіканський медіахолдинг".

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті