Українська лікарка-трансплантолог стала посмертною доноркою для двох жінок

Українська лікарка-трансплантолог Галина Грановська стала посмертною доноркою для двох жінок. Про це у Телеграм 20 серпня повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

"Лікарка-трансплант-координаторка продовжила рятувати життя – навіть після своєї смерті. 55-річна Галина Грановська стала посмертною доноркою для двох жінок із нирковою недостатністю", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що днями у жінки, яка мала вроджену ваду серця та проблеми із судинами, стався інсульт. На жаль, медики не змогли врятувати колегу. Але її донька Поліна вирішила, що її мама ще може врятувати життя бодай кількох пацієнтів, і ухвалила рішення про посмертне донорство.

"Я точно знаю, що мама цього хотіла б. Коли її просили про допомогу, вона завжди відгукувалася – чи то вдень, чи вночі. І можливість зробити добру справу наприкінці свого життєвого шляху для неї однозначно була важлива", – переконана Поліна.

"Світла пам’ять донорці Галині Грановській та безмежна вдячність її доньці за ухвалення непростого рішення, яке дозволило врятувати життя іншим", - зазначає МОЗ України.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті